Check the below NCERT MCQ Class 4 Mathematics Addition and Subtraction with Answers available with PDF free download. MCQ Questions for Class 4 Mathematics with Answers were prepared based on the latest syllabus and examination pattern issued by CBSE, NCERT, and KVS. Our teachers have provided below Addition and Subtraction Class 4 Mathematics MCQs Questions with answers which will help students to revise and get more marks in exams

## Addition and Subtraction Class 4 Mathematics MCQ Questions with Answers

Refer below for MCQs Addition and Subtraction with solutions. Solve questions and compare with the answers provided below

**Question. P = 454658, Q = 400085, R = 408789. Which one of the following is the greatest?**

(a) P + R

(b) Q + R

(c) P + Q

(d) All of these are equal

## Answer

A

**Question. Pick odd one out.**

(a) 5 + 5

(b) 8 + 2

(c) 6 + 4

(d) 5 + 4

## Answer

D

**Question. If we add ___________ to any number, the sum remains the same.**

(a) zero

(b) one

(c) two

(d) three

## Answer

A

**Question. 1005 + ____ = 1006**

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) 1005

## Answer

B

**Question. Find 3 different ways to make the number 99.**

(a) 99+0, 98+1, 90+9

(b) 99+1, 98+2, 90+10

(c) 99+0, 98+10, 90+1

(d) 99+2, 98+11, 90+9

## Answer

A

**Question. If we add _________ to any number, the sum is always its successor.**

(a) zero

(b) one

(c) two

(d) three

## Answer

B

**Question. 999 + 0 = _______ .**

(a) 999

(b) 0

(c) 1

(d) 1000

## Answer

A

**Question. Pick the odd one out.**

(a) Sum

(b) Plus

(c) Increase

(d) Difference

## Answer

D

**Question. 0 + 33 = _____**

(a) 0

(b) 33

(c) 34

(d) 30

## Answer

B

**Question. 999 + 1 = ______.**

(a) 999

(b) 1

(c) 0

(d) 1000

## Answer

D

**Question. On adding two numbers, the result obtained is called _________ .**

(a) sum

(b) difference

(c) addend

(d) minuend

## Answer

A

**Question. 25 + 1 = _______**

(a) 25

(b) 26

(c) 27

(d) 28

## Answer

B

**Question. The annual fees of Riya is ₹ 5372 & the annual fees of Rohan is ₹ 4352. What is their total fees altoghether? **

(a) 9734

(b) 9724

(c) 9624

(d) 9825

## Answer

B

**Question. Write different ways to make 3452 in all the arms of the starfish.**

(a) 3452+1, 3451+0, 3450+2, 2000+1452, 3000+1

(b) 3452+10, 3451+11, 3450+2, 2000+1452,3000+23

(c) 3452+0, 3451+1, 3450+2, 2000+1452, 3000+452

(d) 3452+1, 3451+0, 3450+2, 2000+1452, 3000+ 234

## Answer

C

**Question. Tick the correct statement.****Statement A: We use addition when we put two or more things together.****Statement B: We use addition when we find how many things are left.**

(a) Statement A is correct.

(b) Statement B is correct.

(c) Both are correct.

(d) Both are incorrect.

## Answer

A

**Question. Find A & B:**

(a) A = 50, B = 55 40

(b) A = 25, B = 25

(c) A = 10, B = 30

(d) A = 25, B = 25

## Answer

A

**Question. Add the following:****23512+28975**

(a) 52000

(b) 23512

(c) 26783

(d) 52487

## Answer

D

**Question.**

(a) 3

(b) 7

(c) 11

(d) 14

## Answer

C

**Question. Identify the sum of first five prime numbers. **

(a) 26

(b) 25

(c) 28

(d) 11

## Answer

C

**Question. 1 + 0 = ______**

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) 3

## Answer

B

**Question. If we change the order of the numbers being added, the ________ does not change.**

(a) sum

(b) difference

(c) multiplication

(d) division

## Answer

A

**Question. Pick odd one out.**

(a) 1 + 1 = 2

(b) 28 + 1 = 29

(c) 151 + 1 = 152

(d) 9005 + 0 = 9005

## Answer

D

**Question. The sum is always __________ than the numbers being added, except of the numbers being added is ________.**

(a) greater, zero

(b) less, zero

(c) greater, one

(d) less, one

## Answer

A

**Question. Find the values of A, B, C & D.**

A B C D

(a) 2000 45 1105 4005

(b) 1995 40 1100 4000

(c) 1990 20 109 3995

(d) 1990 2 1095 3995

## Answer

A

**Question. Simplify : 11 + 21 + 17 **

(a) 94

(b) 49

(c) 39

(d) 32

## Answer

B

**Question. Find the value of A, B, C & D.**

A B C D

(a) 10 0 8 3

(b) 0 10 18 30

(c) 0 10 80 3

(d) 10 10 8 3

## Answer

A

**Question. Samrat spent ₹ 8,762 to paint his house. He also spent ₹ 987 to repair the roof. What was the total amount Samrat spent to paint his house and repair the roof?**

(a) ₹ 7,775

(b) ₹ 9,749

(c) ₹ 9,750

(d) ₹ 18,632

## Answer

B

**Question. **

(a) 25

(b) 45

(c) 50

(d) 92

## Answer

D

**Question. Find A & B:**

(a) A = 937, B = 1886

(b) A = 949, B = 937

(c) A = 315, B = 2000

(d) A = 500, B = 1000

## Answer

A

**Question. Identify the addends & the sum.****5674 + 6 = 5680**

(a) Addends = 5674 & 5680, Sum = 6

(b) Addends = 5680 & 6, Sum = 5674

(c) Addends = 5674 & 6, Sum = 5680

(d) Addends = 5674, Sum = 5680

## Answer

C

**Question. Fill in the blank:**

(a) 700

(b) 1000

(c) 1100

(d) 100

## Answer

C

**Question. Addend + _____________ = ____________ .**

(a) Addend, Sum

(b) Minuend, Sum

(c) Subtrahend, Sum

(d) Difference, Sum

## Answer

A

**Question. 25 + ____ = 26**

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) 3

## Answer

B

**Question. Pick odd one out.**

(a) Addend

(b) Sum

(c) Total

(d) Difference

## Answer

D

**Question. The numbers to be added are known as _________ .**

(a) sum

(b) difference

(c) addend

(d) minuend

## Answer

C

**Question. Match the following:**

A B C D

(a) 4 1 2 3

(b) 4 1 3 2

(c) 1 4 2 3

(d) 4 3 2 1

## Answer

A

**Question. 516 + _____ = 516**

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) 516

## Answer

A

**Question. Fill in the gap: ****97 + 88 + 92 = 88 + ________ + 97.**

(a) 97

(b) 88

(c) 92

(d) All of these

## Answer

C

**Question. Add the following:****8084 + 2900**

(a) 10984

(b) 10987

(c) 10936

(d) 10332

## Answer

A

**Question. Tick the correct statement.****Statement A: The answer in addition is called sum.****Statement B: The answer in addition is called difference.**

(a) A is correct.

(b) B is correct.

(c) Both are correct.

(d) Both are incorrect.

## Answer

A

**Question. A car travelled from town A to town B & then from town B to town C. The distance between town A & B is 4364kms. & between B & C is 5473kms. What is the total distance travelled by car? **

(a) 9834

(b) 6453

(c) 9837

(d) 5463

## Answer

C

**Question. Find the values of A, B & C.**

(a) A = 77, B = 95, C = 99

(b) A = 72, B = 105, C = 99

(c) A = 20, B = 100, C = 50

(d) A = 52, B = 5, C = 49

## Answer

B

**Question. Which of the following is correct? **

(a) 500 + 31 = 503 + 1

(b) 500 + 31 = 520 + 1

(c) 500 + 31 = 50 + 31

(d) None of these

## Answer

D

**Question. Write different ways to make 2393 on all the arms of the octopus.**

(a) 2392+1, 2393+0…….. 2393

(b) 2392+0, 2393 +1……..

(c) 1000+123, 2312+1……..

(d) 123+1234, 2356+23…….

## Answer

A

**Question. Tick the correct statement.****Statement A: 999 + 0 = 999.****Statement B: 999 + 1 = 1 + 999 = 1000.**

(a) Statement A is correct.

(b) Statement B is correct.

(c) Both are correct.

(d) Both are incorrect.

## Answer

C

**Question. Gia purchased a dress for ₹ 5473 & a pair of footwear of ₹ 2335. What is the total amount she spent? **

(a) 8708

(b) 7808

(c) 7800

(d) 7353

## Answer

B

**Question. Fill in the correct places:**

(a) 5000 + 500 = 5500

(b) 5000 + 500 = 5000

(c) 500 + 4500 = 5000

(d) 5000 – 500 = 4500

## Answer

C

**Question. How many times 45 should be added to itself such that their sum becomes 270?**

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 7

## Answer

C

**Question. Find A & B:**

(a) A = 100, B =200 A

(b) A = 209, B = 5298

(c) A = 230, B = 123

(d) A = 1243, B= 2445

## Answer

B

**Question. On Tuesday, 28917 people watched the cricket test match. On Wednesday, 26625 people watched the match. On Thursday, the attendance was 31897. What was the total attendance for these three days? **

(a) 87500

(b) 86700

(c) 87439

(d) 85000

## Answer

C